Blog 2021

*Read this page in english*

Sidste uge var det 1 år og 7 måneder siden Mette Frederiksen holdt sit pressemøde, hvori hun lukkede Danmark ned. På grund af Corona. Det var også i sidste uge, at de sidstre restriktioner bortfaldt og Corona bliver nu anset for en sygdom på lige fod med alle andre sygdomme.

I forbindelse med, at jeg har oversat min hjemmeside til engelsk, har jeg læst alle mine blogs og har dermed genoplevet nogle af de følelser, jeg har gennemlevet siden Coronaens indtog i Danmark, ja i hele verden. Og jeg har lært både min familie, mine venner og mig selv at kende på en helt anden måde. Til tider er jeg blevet glædeligt overrasket men jeg er desværre også blevet både chokeret og skuffet. Mine egne grænser er også blevet tydeliggjort på flere områder, men det er min sårbarhed også.

Har du tænkt over hvad Corona har givet dig? Eller hvad den har taget fra dig? Har du foretaget ændringer i dit liv, på baggrund af de seneste 1 år og 7 måneder? Solgt hus, skiftet job, lavet udskiftninger i din vennekreds?

Jeg har ikke solgt mit hus, men jeg har tænkt meget over hvilke ændringer der skal til, for at gøre både have- og husarbejdet lettere. Skifte job kan jeg af gode grunde ikke, eftersom jeg blev fyret for 4,5 år siden. Men jeg har da overvejet hvordan jeg vil bruge mine tid og kræfter på min lille systue. Og en af de store beslutninger jeg har taget er, at jeg kun byder kunder, som er færdigvaccinerede, velkommen. Nu skal jeg “bare” øve mig i at sige det. Vi har rigeligt med helbredsmæssige udfordringer her i huset, og der er ingen grund til at forværre dem. Og den beslutning gælder naturligvis også gæster i al almindelighed. Det skal nok give grobund for mange holdninger. Men sådan må det være. Og nej, indtil videre har vi ikke lavet udskiftninger i vores vennekreds.

Alt i alt er jeg spændt på at se hvordan det går. Både med at vise mine redesigns frem – sæt nu, der ikke er nogen der kan lide dem – men også til at afholde mine workshops og gæstetaler-events. Og selvom mine 41 år på arbejdsmarkedet altid har involveret mange mennesker, mange beslutninger og mange forandringer, så er jeg spændt på om jeg stadig har det samme behov. Det håber jeg da, for jeg har besluttet mig for, at jeg har 41 år tilgode udenfor arbejdsmarkedet og de skal altså være gode. Men måske er jeg ikke alene om, at skulle have genopfrisket sociale egenskaber. Også det bliver spændende at se.

Nu mangler jeg kun at oversætte få sider, og når jeg er tilfreds med det arbejde, så vil jeg lægge nogle datoer på workshops og gæstetaler-events ind på min hjemmeside, udsende mails herom og så kan jeg kun krydse finger for, at der kommer gang i min lille systue.

Nye tiltag

Og nåh ja, så har jeg besluttet mig for, at sælge lidt ud af nogle af mine smykker. Jeg skal have renset og fotograferet dem, og så bliver de lagt ind under TILBEHØR. Udover workshops og gæstetaler-events, så overvejer jeg at lave bytte-dage. Udover alt det tøj vi ikke bruger, så tænker jeg, at der også ligger masser af tasker, bælter, smykker og andet tilbehør, som vi aldrig bruger men som vi ikke nænner at smide ud eller forære væk. Måske det er tid til, at andre kan få glæde af det? Mere om det senere.

Nu vil jeg se at blive færdig med min oversættelse, og så håber jeg, at vi ses snart.


Mine tidligere blogindlæg: 20202019