Blog 2020

2020.07.04.; hvis slips kunne tale …

Lynlåse, blonder, fløjsbånd og slips. Nogle vigtige elementer når jeg redesigner. I går vaskede jeg alle de slips som jeg har fået forærende af familie, venner og gode naboer. Der var flere end der kunne være i én maskinfuld. De blev vasket to gange på 30 grader og anden gang med skyllemiddel. Og til sidst tørretumblet.  

Jeg har allerede anvendt en del slips, til det tøj jeg har redesignet. Og tøjet er så blevet vasket derefter, således at jeg er sikker på, at slips og tøj holder sig pænt. Min begrundelse for at bruge skyllemiddel er, at sandsynlig­heden for at disse slips nogensinde er blevet vasket, er formentlig meget lille. Og da jeg gerne vil være sikker på, at det tøj du køber hos mig, også har en lang holdbarhed OG, at det dufter nyvasket, så valgte jeg at vaske slipsene. Og jeg måtte smide halvdelen ud fordi de ikke kunne klare at blive vasket. Nu er de i alle tilfælde rene og nystrøgede alle sammen.

Og mens jeg stod og strøg dem, kom jeg til at tænke på, alt det som disse slips har set og hørt … hvis slips kunne tale …

En del mørke slips som måske har været brugt til bryllupper og begravelser. Måske endda danset brudevals eller brudens første dans med sin far. Eller måske har de sorte slips siddet på ham, der stod ved siden af kisten, og holdt en svær tale for en afdød hustru eller mor.

De sjove slips med julemotiver og giraffer har måske været med til julefrokost og har siddet på chefen der har været temmelig snalret. Måske har du selv danset med et af slipsene?

Eller måske har slipset med giraffen siddet på en far, der har holdt konfirma­tionstalen for sin datter, som bare blev SÅ pinligt berørt over sin skøre far.

De lidt mere almindelige slips i dæmpede farver, har måske deltaget i forretningsmøder med leverandører, hvor der er blevet handlet for millioner af kroner. Eller siddet på medarbejderen der har deltaget i et vigtigt for­retningsmøde, og bare har tænkt på, at han hellere ville hjem og lege med sine unger.

I dag hvor vi skriver 2020 hører det til sjældenhederne, at vi ser mænd med slips. Hvis man ser bort fra Trump og politikerne, når de afholder møder i EU. Måske et par slips titter frem stadigvæk til bryllupper og begravelser. Og sjovt nok, så ville mange af de mænd der forærede mig slipsene, lige beholde et par eller tre. For man ved jo aldrig.

Hvis du kigger godt efter her på min hjemmeside, så vil du finde en del slips i min tøjkollektion. Nogle sidder på nederdele. Andre på ydersiden af et par bukser. Jeg har også planer om at lave et forklæde af slips. Og hvis du har dine egne slips, med sine helt egne historier, så kom med dem. Og så finder vi ud af at lave noget sjovt ud af dem. En taske eller et tæppe?

På den måde lever historierne videre. Næsten som at høre slipsene tale …

2020.03.27.; og pludselig kom Corona

To år efter min opsigelse var jeg klar til at sætte lidt mere fut under min lille systue. Jeg gik derfor i gang med at udarbejde Flyers, som jeg ville omdele i mit lokalområde. Som det fremgår af min hjemmeside i øvrigt, er jeg ikke til Facebook bl.a. fordi jeg gerne vil se mine evt kunder i øjnene fra starten.

Udkast til mine Flyers, og til et nyt visitkort, blev sendt til et lille designfirma; DPUdesign og der gik ikke lang tid, før jeg fik tilsendt et prøvetryk af begge dele. Sommerfuglene i min mave begyndte at flyve, for nu skulle det endelig vise sig, om de mange ting jeg har produceret også kunne sælges.

Jeg var også begyndt at lave aftaler med gæstetalere, som skulle være vejen til igen at udveksle idéer, få indblik i andre menneskers måde at tackle hverdagen på. I det hele taget det at møde mennesker, og udvide min horisont, fordi det virkelig er noget af det jeg savner fra mit arbejdsliv.

Og som I alle ved, så blev verden pludselig sat på stand-by i slutningen af februar, starten af marts måned. Og vi er nu alle kastet ud i udfordringer som de færreste af os har prøvet før.

Personligt håber jeg, at denne tid vil være en øjenåbner for de mange som har taget alt for meget for givet. Jeg håber også, at den hjælpsomhed og fleksibilitet som mange viser i denne tid, vil vare ved. Både når det gælder den måde vores regering forhandler i hverdagen, det at tænke ud af boksen for store såvel som små virksomheder, og ikke mindst den måde vi i det hele taget behandler hinanden. Tænk, hvis der – trods alt – kunne komme noget positivt ud af denne krise. Men inden vi kommer dertil, vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg er bekymret og bange for hvordan, og ikke mindst hvornår, vi kommer ud på den anden side. Og jeg er ikke mindst bekymret fordi der stadig er mange som fortæller sig selv, at de er friske og raske og så er alting godt. Og så er det, at jeg ikke kan forstå, at de ikke kan se, at det måske er deres egne forældre eller bedsteforældre, som i sidste ende kan risikere, at betale prisen for denne egoisme og selvoptagethed. Og derfor håber jeg, at netop disse mennesker får en øjenåbner for, hvad de har gang i.

Udover DPUdesign, så kender jeg mange små og mellemstore virksomheder, som står i en meget usikker situation, fordi de ikke ved om de kan fortsætte efter Corona krisen. Jeg håber regeringen holder ord, og at de pakker de har lavet til netop små og mellemstore virksomheder, til arbejdstagere generelt, til store virksomheder, også giver mening og dermed mulighed for, at Danmark kommer videre som det samfund og det land vores forfædre har kæmpet så hårdt for, og som vi alle nyder godt af i dag.

Her klarer vi os med at handle ind online og ellers får vi hjælp fra naboer og hundevenner. Vi går ikke selv i butikker og vi lukker ingen ind. Når vi lufter vores hund Maggie, og møder hundevenner, så holder vi behørig afstand. For hvis en af os bliver smittet, er der ingen vej tilbage, og vi ville ikke kunne overleve at blive smittet. Heldigvis har vi vores smukke hjem og vores have, jeg har min lille systue, som snart bugner af tøj som jeg brænder for at få lov til at vise frem.

Men vi savner at kunne give familie og venner en krammer. Vi savner at få en god griner sammen med andre. Jo da, Skype og telefonsamtaler, mails og chats giver da også værdi i denne tid men det er jo ikke det samme. Her hos os kalder vi det ”hudsult”. Jeg siger til mig selv hele tiden, at det kun er et spørgsmål om tid. At vi lige pludselig sidder med et glas køligt Rosé i haven og taler om ”kan I huske, da vi var isoleret og ikke kunne se hinanden”.

Pas på jer selv og pas på hinanden.

Abonnenter på mine nyhedsbreve vil modtage før- og efter billeder af nye ting til inspiration, eller som kan købes. Samtidig har abonnenter gratis adgang til workshops og gæstetaler-events. Hvis du har særlige ønsker eller forslag til gæstetalere, idéer til min lille butik og til min hjemmeside, så hører jeg gerne fra dig på fiefit@outlook.com eller på tlf. 4082 9038

Tilbage til forside

Indeks for hjemmesiden:

Hjem; priser, størrelser og Corona hensyn # Inspiration; redesignet brugt tøj, specialsyede tasker, puttepølser, strik, betræk til havehynder, sommerfugle # Kan købes; redesignet brugt tøj, under str. 36, over str. 46 # Events; gæstetalere, kreative workshops # Nyheder # Blog # Om # Kontakt