Om

*Read this page in english*

Jeg har altid holdt meget af, at læse om hvordan mennesker skifter karriereveje. Det skyldes tit de mest mystiske tildragelser, og så giver det alligevel god mening, når man læser hele fortællingen. Og efter 41 år på arbejdsmarkedet som sekretær med mange spændende opgaver i 9 forskellige brancher, så er det nu min tur.

Da jeg blev udlært som kontorassistent hos Bang & Olufsen i 1979, havde jeg i alle tilfælde ikke lige set, at jeg 41 år senere ville ændre et af vores værelser til et kreativt værksted fyldt med stof, garn, nål og tråd, min mors gamle symaskine, lynlåse, blonder, bånd, klavertråd og kildevandsflasker. Og selvom det blev til en hobby istedet for et “rigtigt” job, så nyder jeg at finde på kreative løsninger og sammensætninger af tøj på alle mulige måder.

Selvom jeg helt klart ville ønske, at det var min egen beslutning, at stoppe på det “normale” arbejdsmarked, så blev det hurtigt klart for mig, at jeg var nødt til at finde en ny identitet udenfor arbejdsmarkedet. Mens jeg stadig var i job, var en af mine hobbier at lave ændringer på mit gamle tøj, således at det blev lidt mere spændende, måske også lidt større … men bedst af alt, at jeg kunne bruge det igen. Så hvorfor ikke dele denne hobby med andre?

Udover at jeg i mange år har redesignet mit eget tøj, så havde jeg brug for at sætte mig ind i det at være Iværksætter, for tænk nu, hvis der også kom kunder i min lille butik en dag 🙂 I løbet af denne 4 måneders Iværksætteruddannelse mødte jeg mange kreative mennesker, som har været medvirkende til, at jeg nu tør byde dig velkommen til, at se de ting jeg har lavet.

Min inspiration kommer bl.a. fra blade, butiksvinduer, Pinterest app’en og så kombinerer jeg de ting jeg ser med stof, garn, snit og farver som jeg syntes er sjove at arbejde med. Og naturligvis hvis jeg taler med familie, venner og andre om, hvad de kan lide, og hvad de syntes kunne være spændende, hvis bare de havde fantasien. Og fantasi har jeg masser af.

Når jeg ikke arbejder inde på mit kreative værksted, så nyder jeg, at dele mit liv med min mand igennem 38 år – som i øvrigt også har vækket sin kreative åre igennem sine smukke trædrejningsarbejder.

Og min smukke collie Maggie nyder jeg at træne, lege og gå lange ture med. Og senest er vi også begyndt at cykle sammen, og det er hun faktisk rigtig god til. Hun er vores 3. hund; den første var Mullepigen som blev 15,5 år. Og før Maggie havde vi Sascha som blev 12 år.

Jeg har ingen børn selv, men har “snydt” og giftet mig til store børn idet min mand er en del år ældre end jeg. Til gengæld er jeg blevet faster, farmor, bedstemor, regnbuemor, abla og papmor samt sis (sister in spirit) til en amerikansk skøn qvinde som vi mødte på en ferie – og alt det er da ikke så dårligt endda.

Jeg elsker at vidensdele og lære nye ting, og derfor glæder jeg mig til, at Sundhedsstyrelsen udmelder retningslinier, om hvordan vi må forsamles. Og så er det mit mål at skabe rammerne for nogle sjove og lærerige workshops både med og uden gæstetalere. På den måde håber jeg, at kunne fastholde kontakten til nye mennesker som alternativ til de kanaler jeg havde dengang jeg var i job.

Jeg har 4 meget enkle ønsker stående på min Bucket-list:

  1. At få lov at flyve i armene på David Copperfield
  2. At få lov at svømme med delfiner
  3. At få mit hår og min make-up sat af Dennis Knudsen og sammen med ham finde en dronningetrappe hvorfra jeg vil fotograferes i den smukkeste lange kjole med slæb.
  4. At få besøg af Mette Rode Sundstrøm og vise hende min kollektion. Fordi Mette er utrolig modig og positiv og fordi hun elsker farver og skørt og skævt tøj. Samtidig med, at hun er elegant og til stede i alt hvad hun gør.