Strik

*Read this page in english*

Fælles for al mit strik er ..

.. at jeg selv finder på mønstre, efterhånden som striktøjet begynder at tage form. Dermed finder du heller ikke en tilsvarende striktrøje andre steder. Af samme grund er størrelserne heller ikke normale europæiske størrelser og derfor oplyser jeg cm i stedet. Til gengæld gemmer jeg som regel mine strikkemønstre, som du kan se her.

Meget af mit strik har sjove farvesammensætninger fordi jeg bruger restegarn dels således, at intet går til spilde men også for at undgå at købe nyt garn. Jeg tilstræber, at bruge samme garntype. Vaskeanvisning medfølger som hovedregel til både mit strik og det jeg har syet således, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser, når du selv vasker det første gang.

Hvis du ønsker, at jeg strikker en bluse til dig bliver det altså ikke efter et – for mig – indviklet mønster, som du finder i et dameblad. I stedet kan vi sammen kreere mønster og facon. Leveringstid og priser taler vi om for det afhænger dels af om du selv har garnet med og dels hvor mange andre opgaver jeg har samtidig.

Nedenstående kan købes:

Hjemmestrikket trøjejakke med bælte

Lækker striktrøje/-jakke af blandede garner: acryl, uld mm. Vaskes derfor på uldprogram og gerne i en stor vaskepose af f.eks. hovedpudebetræk. Skulderbredde 73 x 2. Længde 130 cm. Jeg gætter på, at det passer til en str. 56 eller deromkring. Men den skal prøves på, for det afhænger jo af hvordan den sidder på dig. Der er også strikket bælte og det tilpasser jeg gerne. Hvis du ønsker bindebånd istedet, så finder vi også ud af det. Der er lagt mange timer og kærlighed i denne trøje og jeg glæder mig til at finde den rigtige køber, der vil værdsætte denne skønne varms.

Kan købes for kr. 750 – Varenr.: 2020-02-27.

Hjemmestrikket bomuldscardigan

Dette garn er fra en halvfærdig trøje, jeg fik lov at pille op og bruge garnet, som jeg havde lyst til. Det er blødt og lækkert bomuldsgarn strikket på pinde 7. Den nederste kant er strikket af velourgarn. Kan anvendes både med og uden bluse under. Opskriften finder du her. Den er vasket på 30 grader inden jeg syede den sammen og hæklede kanter. Jeg anbefaler, at man vasker på uldprogram på grund af den hvide farve. Og helst i vaskepose/dynebetræk således, at den ikke trækkes ud af facon samt på grund af hjertet på ryggen der er lavet af frynser. Brystviddde 94 cm. Længde 79 cm.

Kan købes for for kr. 325.  Varenr.: 2020-02-51

Langærmet strik af ren bomuld og 50% bomuld/50% uld

Det brune garn er 100% bomulds bouclé og den vinrøde stribe er 50% bomuld og 50% uld. Hvis du vasker den på 30 grader finvask bliver den tæt og hvis du vasker den på uldvask bliver den lidt mere løs i mønsteret. Jeg har vasket den på 30 grader finvask og begge farver holder fint facon og farve. Brystmål 96 cm. Længde 58 cm.

Kan købes for kr. 250 – Varenr.: 2020-02-36

Langærmet bomuldsstrik

Striktrøje af 100% bomuld a la May-flower kvalitet. Opskriften er min egen. Den er strikket med hulmønster på ryggen og på ærmerne. Lange ærmer med vidde forneden. Skulderbredde: 41 cm. Længde fortil: 60 cm. Længde bagtil: 70 cm. Brystvidde fra ærmegab til ærmegab 92 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed. Ved 60 grader finvask bliver den mere tæt.

Kan købes for kr. 295. Varenr.: 2020-02-11

Kortærmet bomuldsbluse

100% bomuldsbluse i samme garn og grønne farver som den langærmede ovenfor. Ærmerne er med samme hulmønster og er ¾ længde. Flot bred V-udskæring. Skulderbredde: 53 cm. Brystvidde fra ærmegab til ærmegab: 106 cm. Længde: 64 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed. Ved 30 grader finvask bliver den mere tæt.

Kan købes for kr. 245. Varenr.: 2020-02-14

Langærmet strik med flæsekrave

Denne bluse er et godt eksempel på, hvordan farvesammensætninger kan blive, når jeg strikker af mine garnrester. Det er altid sjovt, for det giver nogle sjove og uventede mønstre. Denne striktrøje er igen af 100% bomuld a la May-flower kvalitet. Den har en sød flæse-krave og vidde i ærmerne. Skulderbredde: 53 cm. Længde: 60 cm. Brystvidde fra ærmegab til ærmegab 108 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed. Ved 60 grader finvask bliver den mere tæt.

Kan købes for kr. 250. Varenr.: 2020-02-17

Top af økologisk bomuld

Denne lette bluse er strikket af økologisk bomuld, som er kraftigere og blødere end det bomuldsgarn, jeg hidtil har brugt. I den nederste kant har jeg efterfølgende påsyet mønster i hånden, med samme garn som kanter hals og ærmer. Skulderbredde: 42 cm. Længde: 63 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed.

Kan købes for kr. 250. Varenr.: 2020-02-15

Sommerfuglebluse

Denne lette bluse er igen strikket af forskellige rester af bomuldsgarn som varierer i tykkelse og som dermed giver en flot effekt. Skulderbredde målt hen til hvor vingerne starter: 50 cm. Længde: 60 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed.

Kan købes for kr. 250. Varenr.: 2020-02-18

Poncho

Poncho strikket af blød Merino uld. Ponchoen er næsten ubrugt og dermed ikke vasket. Jeg anbefaler derfor vask på uldprogram eller i hånden og helst i vaskepose således, at den beholder facon’en. Måler 72 cm på tværs fra spids til spids. Længde: 74 cm. Prøv evt. at påsætte pelskrave til festligt brug eller træk et tørklæde eller garn igennem hullerne i kraven. På den måde matcher den det øvrige tøj du har på.

Kan købes for kr. 295. Varenr.: 2020-02-19

Strikket stola

Stola strikket af 100% meget blødt bomuldsgarn. Igen har jeg brugt restegarn, som giver denne sjove farvesammensætning. Den er næsten ubrugt og derfor endnu ikke vasket. Jeg anbefaler vask på uldprogram og i vaskepose for at bevare facon, luftighed og blødhed. Ved 60 grader bliver den mere tæt og vil formentlig krybe en anelse.

Kan købes for kr. 295. Varenr.: 2020-02-22


Hue og lukket halstørklæde

Hue og halstørklæde i 100% uld. Halstørklædet er syet sammen således, at du kan lave en stor krave du kan putte dig ind i. Længde ialt: 285 cm.

Sættet kan købes for kr. 595. Varenr.: 2020-02-25

Hjemmestrikket halstørklæde

Det blev til et lækkert halstørklæde af restegarnerne Hosuband, som er 80% uld og 20% nylon og som er meget slidstærkt. Desuden er der acrylgarn i blandede farver. Opskriften finder du her. Halstørklædet måler 210 cm i længden og 45 cm i bredden. På grund af uldgarnet anbefaler jeg, at det vaskes på uldprogram og gerne i vaskepose for på den måde, at sikre at det det holder faconen. Hvis du ønsker at halstørklædet lukkes med lynlås som nedenstående eksempel, gør jeg det naturligvis gerne. Og uden merpris.

Kan købes for for kr. 425. Varenr.: 2020-02-46

Hue og lukket halstørklæde

Hue i 100% uld og halstørklæde i acryl. Halstørklædet er med lynlås således, at du kan bruge det som eet langt halstørklæde, eller du kan lyne det og lave en stor krave du kan putte dig ind i. Længde: 144 cm

Sættet kan købes for kr. 295. Varenr.: 2020-02-20

Halstørklæde/hyggestola

Halstørklæde i 100% uld foret med blødt og lækkert sjal. Halstørklædet er med lynlås således, at du kan bruge det som eet langt halstørklæde eller du kan lyne det og lave en stor krave du kan putte dig ind i. Velegnet ude som halstørklæde og og inde som hyggestola. Længde 214 cm.

Kan købes for kr. 395. Varenr.: 2020-02-23

Lukket halstørklæde/-krave

Strikket rundt således, at du kan sno den omkring halsen eller udvendig på frakken. Strikket i 100% acryl. Vaskes på 30 grader finvask. Hvis du bruger vaskepose holder den fint faconen. Længde: 166 cm.

Kan købes for for kr. 250   Varenr.: 2020-02-21

Lukket mangefarvet halskrave

Kraven er strikket først og derpå har jeg samlet masker op og afsluttet på rundpinde således, at halskraven går ned på ryg og bryst, og varmer indenfor frakken. Strikket i blandet bomuldsgarn. Vaskes i vaskepose på uldprogram for at holde faconen. Ved vask på 30 grader finvask bliver strikket lidt tættere og kraven bliver lidt mindre.

Kan købes for for kr. 250    Varenr.: 2020-02-24

Strikket nederdel

Denne nederdel er igen strikket af forskellige typer restegarn. Den er foret og er derfor anvendelig til udendørs brug om vinteren. Der er elastik i taljen. Livvide: 86-92 cm. Længde: 85 cm.

Nederdelen kan købes for kr. 395. Varenr.: 2020-02-26

Hjemmestrikket nederdel med pailetter

Nederdelen er strikket af 100% Viscosegarn med pailetter. Der er lavet løbegang til elastik i livet. Jeg anbefaler, at den vaskes på uldprogram i vaskepose, og at den lægges på et bord for at tørre. Opskriften finder du her. Længde: 89 cm. Livvide løs: 88 cm. Livvide let udstrukket: 100 cm. Ribkant foroven: 25 cm.

Kan købes for for 425 kr. – Varenr.: 2020-02-55