Nederdele

Fra squaredance nederdel til stram nederdel med swing

Det startede med en rundskåret squaredance nederdel (stoffet skåret som en sol) med 2-3 lag stof. Lidt svær at anvende til andet en squaredance. Og så havde jeg en enkel stram nederdel med slids og foer. Lidt for kedelig. Men kombineret blev det en nederdel der sidder tæt til hofterne foroven, og som dermed slanker, og som samtidig har vidde og swing forneden. Squaredance nederdelen havde så meget vidde i, at jeg har fraklippet 2 baner af den oprindelige bredde, og som dermed kan anvendes til en ny nederdel. Inden jeg begyndte at klippe i den stramme nederdel, sørgede jeg for, at for og lommer blev trukket væk således, at de stadig kunne anvendes i den “redesignede” nederdel. Så blev den stramme nederdel næsten halveret og klippet i en let buefacon. Hvis du selv forsøger at lave noget tilsvarende, så vær opmærksom på, at det er utrolig svært, at ændre en rundskåret nederdel og ikke mindst at lægge den op. Stoffet er skåret på en måde, som – i alle tilfælde for mig – gjorde det svært at klippe til og i alle tilfælde umulig at sy på maskine. Som billederne herunder viser, så lagde jeg squaredance delen op i hånden og som det fremgår, er det ikke nemt at gøre pænt. For at gøre indersiden bare lidt pæn og mindre ujævn, syede jeg et bånd ovenpå til sidst. Også selvom foret jo vil dels skjule både syninger og evt. ujævnheder. På ydersiden af nederdelen var min håndsyning også tydelig og derfor var det oplagt, at sy en blonde på overgangen mellem de to nederdele. Som jeg egentlig plejer at gøre med tilsvarende redesigns. Livvide: 84 cm. Hofter: 104 cm. Længde: 65 cm.

En tilsvarende løsning vil kunne laves for 425 kr.


Fra ordinær cowboynederdel til lidt mere feminin

Du har helt ret, jeg elsker blonder og lynlåse. Og denne nederdel gik jeg med stort set hele sommeren, men syntes, at den blev lidt kedelig. Så jeg fandt en blonde der matchede farven og nu er den lidt mere feminin og der findes kun denne ene. Hvis du har en nederdel og den blot skal have påsyet en blonde, så koster en tilsvarende løsning kr. 225.

Fra striktrøje til nederdel.

Har du – eller din mand – en lækker striktrøje hvor albuerne måske er lidt slidte eller måske er den gået af mode? Så laver jeg den om til en nederdel, med eller uden foer. Det er en god idé hvis striktrøjen lige er et par nummer for stor til dig idet der går lidt fra til sømmene. En tilsvarende løsning med foer vil kunne laves for kr. 395, hvis du selv medbringer trøjen. Måske kan ærmerne blive til et par benvarmere til dig eller din datter.

Fra mormor- til vintagenederdel

Det startede med en ensfarvet nederdel, købt i en genbrugsbutik. Lidt for enkel til mig og derfor syede jeg nogle roser og en blondekant på. En tilsvarende løsning vil kunne laves for kr. 295 hvis du selv medbringer nederdel og materialer der skal påsyes. Ellers har jeg måske bånd eller roser i mine gemmer. 

To ordinære nederdele blev til een sjov nederdel

To nederdele som jeg ikke brugte hver for sig, men sammen gav de et nyt look. En tilsvarende løsning vil kunne købes for kr. 395 hvis du selv medbringer nederdele. 

Min svigerinde havde en sort vinternederdel, som hun kun sjældent brugte, fordi den var for enkel og stilren. Istedet ville hun gerne have en sommernederdel med lidt farver på. Jeg syede derfor 4 slips på den sorte nederdel; 2 på forsiden og 2 på bagsiden. På eksemplet nedenfor har jeg også vist hvordan den vil se ud med lidt flere slips. En tilsvarende løsning med 4 slips vil koste 295 kr. og med 8 slips kr. 375.

Slidte bukser + kedelig nederdel = nederdel med pasform

Den gule/sorte nederdel havde en kedelig facon. Bukserne var slidte forneden. Tilsammen blev det i stedet til en ny nederdel. En tilsvarende løsning vil kunne købes for kr. 395 hvis du selv medbringer bukser og nederdel. Ellers har jeg måske en af delene i mine gemmer.

Abonnenter på mine nyhedsbreve vil modtage før- og efter billeder af nye ting til inspiration, eller som kan købes. Samtidig har abonnenter gratis adgang til workshops og gæstetaler-events. Hvis du har særlige ønsker eller forslag til gæstetalere, idéer til min lille butik og til min hjemmeside, så hører jeg gerne fra dig på fiefit@outlook.com eller på tlf. 4082 9038

Tilbage til forside

Indeks for hjemmesiden:

Hjem; priser, størrelser og Corona hensyn # Inspiration; redesignet brugt tøj, specialsyede tasker, puttepølser, strik, betræk til havehynder, sommerfugle # Kan købes; redesignet brugt tøj, under str. 36, over str. 46 # Events; gæstetalere, kreative workshops # Nyheder # Blog # Om # Kontakt