Strikkeopskrifter

*Read this page in english*

Fælles for alt mit strik er

.. at jeg selv finder på mønstre, efterhånden som striktøjet begynder at tage form. Dermed finder du heller ikke en tilsvarende striktrøje andre steder. Af samme grund er størrelserne heller ikke normale europæiske størrelser og derfor oplyser jeg cm i stedet. Til gengæld gemmer jeg som regel mine strikkemønstre, som du kan se her.

Meget af mit strik har sjove farvesammensætninger fordi jeg bruger restegarn dels således, at intet går til spilde men også for at undgå at købe nyt garn. Jeg tilstræber, at bruge samme garntype. Vaskeanvisning medfølger som hovedregel til både mit strik og det jeg har syet således, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser, når du selv vasker det første gang.

Hvis du ønsker, at jeg strikker en bluse til dig bliver det altså ikke efter et – for mig – indviklet mønster, som du finder i et dameblad. I stedet kan vi sammen kreere mønster og facon. Leveringstid og priser taler vi om for det afhænger dels af om du selv har garnet med og dels hvor mange andre opgaver jeg har samtidig.


Pailletnederdele

Blå, grøn, hvid: 160 masker på pinde 4. Tyve pinde til ombuk med plads til elastik. Derpå “vender” jeg og strikker ret på vrangsiden. 2 pinde. På den 3. pind tager jeg ud ved hver 10. maske = øger til 16 masker. Så starter jeg med enkelt omgang ret og derefter ribstrik i 20 cm. Udtager derefter i hver 4. maske i ca. hver 10. omgang på ialt 4 gange. 430 makser i slutvidde. Forbrug 18 nøgler.

Stort set det samme i versionen med rød, pink, hvid, beige, brun. Blot med pinde 3 inddtil jeg er færdig med rib.

Vil gerne understrege, at prisen pr. nøgle er set til kr. 36 online. Jeg var heldig at købe mine nøgler til 2 kr pr. nøgle og disse penge gik til is i sommerferien til en af døtrene hos en af mine naboer. Et virkelig godt formål, hvis du spørger mig.

Sort, rød og hvid strikbluse

Strikkes på tværs. 68 masker. 39 rækker hvid.

Forstykker: samme sorte pinde; slå op 2 ret, 14 perlestrik, 12 hvide ret, 2 sorte ret, 4 sorte perlestrik, 2 sorte ret

Uldhalstørklæde

Hosuband; 80 nyuld, 20 polyamid. Drops Nepal; 65 uld, 35 Alpaca, Grå/hvid; gætter på acryl eller polyamid


Tilbage til forsiden * Return to front page