Strik GDS

*Read this page in english*

Nu er det bevist, at du bliver gladere af at strikke

For mange år siden strikkede jeg i bilen på vej til arbejde. Mens min mand kørte bilen 🙂 Og nu oplever jeg, at fysiske såvel som online garnforretninger dukker op alle steder. Og når jeg så læser, at en ekspert i psykologi ovenikøbet fortæller, at undersøgelser nu viser, at man bliver gladere af at strikke. Så er det da bare om at komme igang.

Strikke mindfulness

Det er ligeledes dokumenteret, at Mindfulness kan fjerne fokus fra smerter. Smerterne forsvinder ikke, men det er ligeså vigtigt, at vi lærer at flytte fokus. Og når vi strikker, bliver vi åbenbart hensat til en anden verden. Vi trækker vejret dybere og vi koncentrerer os 100% om strikketøjet. Ovenikøbet i et omfang så vi ikke producerer stresshormoner. I tilgift kan vi opleve, at strikningen frigiver dopamin = lykke. Jo bedre vi bliver til indviklede opskrifter, jo mere udbytte får vi rent mentalt. Og det står til troende jf Anne Kirketerp, der har en Ph.d i psykologi og har studeret de sundhedspsykologiske effekter af håndarbejde og håndværk. Ovenikøbet mener Anne Kirketerp, at det tilsyneladende er rigtig svært at stoppe med at strikke, når man først er startet. Anne Kirketerp forklarer, at der nærmest opstår en afhængighed af det kick, man får, når man strikker. 


Regnbuestrik til barnebarnet

Et af vores børnebørn elsker farver, og da han fandt ud af, at Bedstemor kunne strikke, bestilte han en striktrøje til sig selv. Mønster og facon lod han være op til mig. Eneste krav fra vores barnebarn var mange farver og en lynlås.

Du er velkommen til at kigge på det jeg allerede har strikket og som kan købes.

Hjemmestrikket nederdel med pailetter

Nederdelen er strikket af 100% Viscosegarn med pailetter. Der er lavet løbegang til elastik i livet. Jeg anbefaler, at den vaskes på uldprogram i vaskepose, og at den lægges på et bord for at tørre. Opskriften finder du her. Længde: 89 cm. Livvide løs: 88 cm. Livvide let udstrukket: 100 cm. Ribkant foroven: 25 cm.

Pailletnederdel i andre farver

Og hvis du er mere til rød, pink, hvid, beige og brun, så får du her en næsten tilsvarende nederdel. Dog er ribben foroven strikket i en mindre størrelse pinde for at få lidt strammere talje. Mål er de samme som nederdelen ovenfor.

Regnbuestrik

Denne striktrøje er igen af 100% bomuld a la May-flower kvalitet. Overdelen er strikket på tværs fra ærmegab til ærmegab og det giver nogle sjove flowerpower ærmer. Brystvidde fra ærmegab til ærmegab 110 cm. Ved vask på uldprogram og i vaskepose bevares facon, luftighed og blødhed. Ved 60 grader finvask bliver den mere tæt.