Jakker, kimono etc GDS

*Read this page in english*

Påsat krave og lidt til

Denne gule sommerjakke er virkelig anvendelig og dejligt at have på. Men lidt kedelig. Derfor fandt jeg noget Broderi Anglaise, som min svigerinde har købt på et kræmmermarked i metermål. Jeg klippede de smukkeste blomster fra og beholdt kanten og så fik jeg dannet både en smuk krave og også en bølgekant nederst på jakken. Jeg glæder mig til at bruge den til næste sommer sammen med mine sommerkjoler.


Fleecejakke

En af mine egne favoritjakker er denne pink fleece jakke. Som iøvrigt er købt i en gebrugsbutik for 40 kr. Da jeg elsker farver og feminine udtryk, fandt jeg en bort med hvidt og pink mønster, der passede perfekt.


Fra traditionel housecoat til sjov hjemmekimono

Min skønne frotté housecoat har altid været en anelse for stor til mig. Og lidt kedelig. Derfor klippede jeg lidt af siderne, tog ærmerne af og syede dem på igen så de blev ¾ lange i stedet for helt lange. Bindebæltet røg væk og erstattet af en lynlås. Jeg fandt nogle blonder, der matcher den røde kant, der var i forvejen.


Silke kimono

Denne kimono er skræddersyet i Thailand, og lavet af silke udvendig og af bomuld indvendig. Den har 2 lommer både ud- og indvendig. Det traditionelle revers er udskiftet med lynlås og bindebælte, der kan bruges efter behov. 


Hjemmestrikket trøje/jakke

Et eksempel på hvad du kan bruge alt dit restegarn til. Her har jeg strikket en lækker striktrøje/-jakke af blandede garner: acryl, uld mm. Vaskes derfor på uldprogram og gerne i en stor vaskepose af f.eks. hovedpudebetræk. Svarer til ca. str. 58. Find flere Redesigns i din størrelse HER. Der er lagt mange timer og kærlighed i denne trøje og jeg har nu fundet en køber, som jeg håber vil blive lige så glad for at bruge den, som jeg har været for at lave den.  


*Read this page in english*

Fra herrejakke til damejakke

Denne skønne herrejakke, af mærket Bäumler, er nu blevet “feminiseret” med smukke blonder på revers, lommer, ærmer og nye knapper på ærmerne. To knapper med elastik i front således at du knapper jakken på en måde, så blonden står fint foran. Kvaliteten er en kraftig bomuld. Jakken er ikke foret og egner sig derfor perfekt som sommerjakke. To invendige lommer, som ligeledes er kantet af med en blonde. Brystmål taget under ærmegab: 114 cm. Længde inkl blonde: 82 cm. Fra udvendig skulder på tværs 51 cm. Som på de fleste herrejakker er der skuldervat indsat, men da det ikke fylder så meget, har jeg valgt at lade det sidde. Du kan sagtens vaske den selv men brug en vaskepose af hensyn til blonderne. Du kan både vælge at stryge den eller lade den være “au naturel”. Svarer til ca str 44-46.

 Kan købes for kr. 45. Varenr. 2020-02-79. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO. 


Jakkekjole

Denne jakkekjole startede som en lang jakke. Nu er det en jakkekjole med foer. Eller en løs sommerjakke med foer. Alt efter temperement har denne jakkekjole mange anvendelsesmuligheder. Bær den med eller uden leggings som kjole eller som åbentstående sommerjakke. Den er forvasket på uldprogram og i vaskepose. Brystvidde: 100 cm. Længde: 100 cm. Svarer ca. til en str. 40/42. Find flere Redesigns i din størrelse HER.

Kan købes for kr. 45. Varenr.: 2020-02-04. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Ensfarvet sort jakke tilført lidt farver og nye knapper

Denne jakke er blød og lækker at have på, men jeg syntes den var for kedelig – og for sort. Derfor håndsyede jeg en bort på reversen, og skiftede de ensfarvede sorte knapper ud med nogle sjove farvede knapper der matcher reversen. Brystvidde: 110 cm den giver sig lidt idet stoffet er elastisk. Længde: 62 cm. Svarer ca. til en str. 40/42. 


Tunika eller kjole

En superlækker strikbluse har fået nyt liv ved at kombinere den med en bomuldssommerkjole. Strikblusen er klippet på skrå og sommerkjolen er klippet af på midten og på skrå. Således er længden ens hele vejen rundt. Sammensyningen har jeg desuden markeret med sjove træknapper. I venstre side af kraven har jeg indsat en lynlås i hvid og guld dels for at gøre det lettere at få trøjen på og dels for at give mulighed for, at lade den stå åben, måske isat en sjov broche på forsiden. Sommerkjolen er i to lag og i crepet bomuld. Strikblusen er tynd og fin, gætter på, at det er en blandingsuld som er påsyet perler i samme farve som blusen. Brystmål: 104 cm. Mål ved spidsen af striktrøjen og tværs over: 130 cm. Længde: 100 cm. Svarer til ca. str. 40/42. Find flere Redesigns i din størrelse HER. På grund af striktrøjen anbefaler jeg, at den vaskes på uldprogram og gerne i vaskepose på grund af perler og knapper. Husk at lyne lynlåsen inden vask.

Kan købes for kr. 45. Varenr.: 2021-02-66. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Sjalsbluse/kimono onesize

Sammensat af afklip fra vores stuegardiner og blonder købt på et kræmmermarked. Længde 89 cm. Samlet bredde 150 cm. Svarer til en onesize. Find flere Redesigns i din størrelse HER. Velegnet til både den lille størrelse der gerne vil syne af lidt mere, til en stor størrelse der gerne vil prøve at slippe den sorte storskjorte, og til alle der elsker blonder og det feminine. Jeg har påsyet knapper for at markere overgangen til ærmerne, og de kan enten fjernes eller justeres til den ønskede størrelse. Husk; at oldemors kniplingedug eller gardiner også kan bruges til noget tilsvarende eller en nederdel eller en bluse eller ….

Kan købes for for 45 kr. Varenr.: 2020-02-07. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.

Hold øje med denne side, for jeg har mange gode idéer som denne til mine mange pashminasjaler. Eller du kan vælge at abonnere på mine nyhedsbreve, og så er du den første der får besked, når jeg har lavet flere ting.


Fra rullekrave til trøje med lynlås

Den samme veninde som forærede mig “minkstolaen” (se under TILBEHØR), forærede mig også denne lækre rullekrave sweater i bomuld. Som nævnt er jeg ikke så god til tøj, der skal trækkes over hovedet. Jeg tog mod til mig og klippede trøjen op fortil. Derpå hæklede jeg en kant hele vejen rundt og syede en lynlås i. Brug garn som kan tåle at blive vasket tit dvs ikke 100% bomuld eller 100% uld. Tippet kan naturligvis også anvendes på andet end strik. Bryst-, talje-, og hoftemål: 106 cm. Længde 70 cm. Svarer til ca. str. 40/42. Find flere Redesigns i din størrelse HER.

Kan købes for kr. 45. Varenr. 2022-02-76. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Åben poncho

En lukket poncho blev klippet op foran, hvorpå jeg hæklede kanter hele vejen rundt. Et par flettede snore og et par lækre knapper gør det nemt at lukke den fortil. Mål fra nakke til spids: 90 cm inkl. frynser. Onesize. Find flere Redesigns i din størrelse HER. Materiale: acryl.

Kan købes for kr. 45. Varenr.: 2020-02-01. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Poncho

Poncho strikket af blød Merino uld. Ponchoen er næsten ubrugt og dermed ikke vasket. Jeg anbefaler derfor vask på uldprogram eller i hånden og helst i vaskepose således, at den beholder facon’en. Måler 72 cm på tværs fra spids til spids. Længde: 74 cm. Syntes det svarer til en onesize. Find flere Redesigns i din størrelse HER. Prøv evt. at påsætte pelskrave til festligt brug eller træk et tørklæde eller garn igennem hullerne i kraven. På den måde matcher den det øvrige tøj du har på.

Kan købes for kr. 45. Varenr.: 2020-02-19. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Hjemmestrikket bomuldscardigan

Dette garn er fra en halvfærdig trøje, jeg fik lov at pille op og bruge garnet, som jeg havde lyst til. Det er blødt og lækkert bomuldsgarn strikket på pinde 7. Den nederste kant er strikket af velourgarn. Kan anvendes både med og uden bluse under. Opskriften finder du her. Den er vasket på 30 grader inden jeg syede den sammen og hæklede kanter. Jeg anbefaler, at man vasker på uldprogram på grund af den hvide farve. Og helst i vaskepose/dynebetræk således, at den ikke trækkes ud af facon samt på grund af hjertet på ryggen der er lavet af frynser. Brystviddde 94 cm. Længde 79 cm. Svarer til ca. str. 42. Find flere Redesigns i din størrelse HER.

Kan købes for for kr. 45.  Varenr.: 2020-02-51. Klik og køb via min annonce på Trendsales, og få varen leveret med DAO.


Tilbage til forsiden * Return to front page