Betræk til havehynder og sofapuder

*Read this page in english*

6 sofapudebetræk

Til denne opgave fik jeg eet stort stykke stof på 135 x 218 cm. Stoffet er møbelstof der matcher den sofa, som puderne skal stå i. Opgaven lød på fire puder á ca 45 x 45 cm og to puder á ca 60 x 60 cm. Umiddelbart rakte stoffet til de store puder og til 3 små puder. Det lykkes mig at sammenstykke en fjerde pude, eftersom der er applikation på forsiden, så ser man kun sammensyningen på bagsiden. Og efter at have presset stoffet, så blev bagsiden også fin. Dermed blev alt stoffet anvendt. Selvom jeg fik frie hænder til både applikationer og tid, så tog jeg nogle bluser, sjaler og reststykker af stof med hjem hos kunden (som bor lige i nærheden), for dermed at få applikationerne til at matche den øvrige indretning. Det blev et tyndt og fint bomuldssjal, en rest broderi anglaise og nogle blonder, som blev anvendt til applikationerne. Der er lynlåse i bunden af alle 6 puder, de 4 lynlåse havde kunden selv med. Hvis der bliver behov for at vaske pudebetrækket, så anbefaler jeg, at de vaskes på uldvask og i vaskeposer. En sjov opgave som jeg har nydt at udføre, især fordi jeg fik fri hænder. Samlet pris: 1.000 kr.

Først har jeg klippet alle stykkerne ud. Dernæst har jeg kantsyet alle stykker. Applikationerne er påsyet forsiden. De små blomster er udklip fra broderi anglaise stykkere og er påsyet med maskinen således, at de ikke frynser og går i stykker. Lynlåsen er dernæst indsat, og til sidst er de tre andre sider syet sammen.
Kunden havde selv fyldet, men skulle du selv gøre forsøget, så husk at Jysk har monteringspuder i flere størrelser til fornuftige penge.

Betræk til havehynder

4 af vores havestole havde en sjov facon som gjorde, at vi ikke kunne finde færdige hynder, da de gamle blev slidte. Derfor købte vi skumgummipuder i den facon vi havde brug for og så syede jeg selv aftageligt betræk med lynlås.


Hynderne på 6 af vores øvrige havestole var efterhånden også godt slidte. Derfor brugte jeg de eksisterende hyndebetræk som skabelon og syede nogle nye. Vi beholdt det gamle betræk under de nye og føler, at det giver lidt mere hold i selve hynden.


Fra Sarong til sofapuder

Stof til en sarong købt i Thailand blev syet til 4 sofapuder. Kunden medbragte selv to dunpuder som blev til to af puderne. Jeg syede derpå betræk til indmaden til to nye puder og puttede fyld i. Betrækket til alle 4 sofapuder er udført med lynlåse som jeg havde liggende. Derfor er lynlåsene ikke i samme farve men samme type. Lynlåsene er monteret i bunden af puderne. Da stoffet er super tyndt anbefaler jeg kunden, at vende pudebetrækkene på vrangen inden vask, vaske pudebetrækkene i vaskeposer, lyne betrækkene samt kun at vaske poserne på uldvask.


Tilbage til forsiden * Return to front page